sâmbătă, 24 decembrie 2011

Steluţe cu jeleu de fructe de pădure

300gr. grăsime (de preferat unt)
250gr. zahăr (de preferat brun)
2ouă 
200gr. făină secară
250gr. făină albă
1/2 baton de vanilie (doar semintele)
15gr. praf copt
150gr. zahăr alb pudră
200gr.  fructe de pădure


Mod de preparare

Grăsimea se topeşte pe foc mic, până aproape sa devină lichidă. Se pune într-un bol, se adaugă zahărul, praful de copt, seminţele de vanilie şi oul. Se mixeaza la o treaptă medie până ce zahărul s-a topit şi apoi se adaugă ouăle. Se amestecă cu ouăle până când acestea s-au încorporat perfect în compozitie, se trece pe o treapta inferioara, respectiv 1 şi se pune treptat faina.
Se intinde coca şi se decupează cu o forma rotunda, în cazul meu şi cealaltă care va veni deasupra se va decupa şi în mijloc pentru a lasa loc jeleului. Pont ai grijă să faci perechi.
Se încinge cuptorul la 200 de grade timp de 15 minute, apoi se regleaza la 180 de grade şi se introduce tava. Se coc timp de 15-20 minute în functie de cuptor.
Fructele de pădure se bagă în blender, se mixeaza până devin o pastă şi se pun pe foc foarte mic împreunua cu zaharul pudră, mestecând continuu. Când consistenţa lui devine vâscoasă, este gata.
Se foloseşte caldut pentru a-l putea manevra. Se unge cu jeleu partea rotundă, se ia partea decupată şi se lipeşte deasupra si dacă mai este cazul se mai adaugă puţin în mijloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu