luni, 26 decembrie 2011

Fursecuri cu cereale, caise uscate si migdale

200gr. grăsime (de preferat unt)
100gr. migdale 
150gr. caise uscate
350gr. făină de secară
150gr. cereale
200gr. zahăr (de preferat brun)
15gr. zahăr vanilat (sau 1/2 baton de vanilie)
15gr. praf de copt
2 ouă

Avem nevoie ca grăsimea pe care o vom folosi la aceasta reteta să fie lasată afară câteva ore pentru a se înmuia sau se poate topi pe aragaz, daca ne grabim. Dupa ce s-a înmuitat, se pune în bol, la care se adaugă zahărul, praful de copt si vanilia. Toate acestea se mixează la treapta cea mai mică pană devine o pastă omogenă si apoi la treapta următoare timp de 10 minute. Se revine la prima treapta si se adaugă ouăle, apoi cerealele, migdalele care au fost tocate cat mai mici si caisele mărunţite. La final adăugam făina. Când totul este amestecat uniform, cu o linguriţa se asează compoziţia în tavă cât mai egale cu putinţă. Se introduce tava la cuptor timp de 20-25 de minute, care a fost încălzit în prealabil, la 200 de grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu