marți, 27 decembrie 2011

Biscuiţi digestivi


300gr. grăsime (de preferat unt)
250gr. zahăr (de preferat brun)
500gr. făină secară
100gr. cereale de secară
100gr. cereale de ovăz
50gr. de seminţe de in zdrobite
50gr. mac
50gr. susan
2 ouă
1/2 baton de vanilie, doar semintele, sau un plic de zahăr vanilat
15gr. praf copt

Cerealele din secară si din ovăz se dau prin raşniţa de cafea până  se obtine un praf. Separat grăsimea, care a fost scoasă cu o oră înainte din frigider, se mixează împreună cu zahărul până aceasta se topeşte, se adaugă praful de copt si vanilia si ouale, apoi cerealele raşnite, seminţele de in, mac si susan. Când toate acestea sunt bine omogenizate se pune făina puţin câte puţin. Astfel coca obţinută se întinde pe o planşeta si se decupează diferite forme, dupa plac. Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade si se bagă tava timp de 20-25 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu