miercuri, 28 decembrie 2011

Bulgăraşi cu alune de pădure si cereale

300gr. grăsime (de preferat unt)
180gr. zahăr (de preferat brun)
200gr. făină secară
100gr. cereale de secară
100gr. cereale de ovăz
1 ou
150gr. alune de pădure
1/2 baton de vanilie, doar semintele, sau un plic de zahăr vanilat
15gr. praf copt

Cerealele din secară si din ovăz se dau prin raşniţa de cafea, mărunţindu-le. Separat grăsimea, care a fost scoasă cu o oră înainte din frigider, se mixează împreună cu zahărul până aceasta se topeşte, se adaugă praful de copt, vanilia, oul şi apoi cerealele raşnite, Când toate acestea sunt bine omogenizate se pune treptat făina. Se modelează cu mâna, obţinându-se biluţe care se turtesc uşor. Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade şi se lasă să se coacă 20-25 de minute la 180 de grade. Se pudrează cu zahăr pudră si cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu