joi, 29 decembrie 2011

Biscuiţi cu cafea

200gr. grăsime (de preferat unt)
200gr. zahăr (de preferat brun)
450gr. făină secară sau integrală 
150gr. cereale   
1/2 baton de vanilie, doar semintele, sau un plic de zahăr vanilat
15gr. praf copt
2 linguri de cafea măcinată

Grăsimea topită în prealabil sau lăsată afară un timp să se înmoaie, se amestecă cu zahărul până se topeşte. Se adaugă praful de copt şi vanilia şi cerealele pe care le puteţi măcina înainte. Apoi adăugaţi cafeaua şi la final făina, treptat. Se întinde coca şi se decupează diferite forme, care apoi se asează în tavă pentru copt şi se bagă la cuptor timp de 20 de minute la o temperatură de 200 de grade, dar nu înainte de a se încinge cuptorul la 230 de grade. Se pot glazura cu un amestec de zahăr pudră, cafea şi puţină apă, toate acestea punându-se pe foc şi mestecând continuu până se obţine o glazură suficient de moale cât să puteţi unge biscuitele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu