vineri, 30 decembrie 2011

Fursecuri cu cacao, migdale, rom si glazură de alune

300gr. grăsime (de preferat unt)
200gr. zahăr (de preferat brun)
100gr. cacao
450gr. făină secară sau integrală
150gr. migdale
1/2 baton de vanilie, doar seminţele, sau un plic de zahăr vanilat
2 linguri rom
15gr. praf copt
2ouă

Grăsimea împreună cu zahărul, praful de copt şi vanilia se pun în bol şi se mixează până se topeste zahărul. Se adaugă ouale, se încorporeaza bine, apoi se adaugă cele 100gr. de cacao, treptat ca să nu se facă cocoloaşe. La final se adaugă făina. Compoziţia trebuie să fie de consistenţă mai moale pentru ca ea se pune în tava formând biluţe sau cu linguriţa, dar nu înainte de a le trece prin glazura de alune, care poate fi facută, în cazul meu, din alune crude, fără coajă şi prajite, taiate mărunt şi date prin zahăr atunci când sunt calde, sau puteţi cumpara dacă nu aveţi timp, eu prefer să o fac pentru a avea controlul ca tot ceea ce pun este ok. Se bagă la cuptorul încalzit în prealabil la 200 de grade, timp de 15-20 minute la o temperatură de 180. Înainte de a le scoate de pe tavă trebuie să le lasaţi să se răcescă, pentru că fiind o compoziţie fragedă, riscaţi să se rupă. Odată răcite, pot fi manevrate foarte uşor.

2 comentarii:

  1. Milly, ai incercat vreo reteta de biscuiti sau fursecuri in care sa folosesti untura in loc de unt? ( inafara de vechile " rame" ale bunicilor)

    RăspundețiȘtergere
  2. scuze, n-am vazut intrebarea la timp, dar mai bine mai tarziu decat niciodata... nu, nu am folosit, dar stiu ca mama, pe vremuri cand untura se procura mai usor decat untul facea niste cornulete extraordinar de fragede cu untura de porc.

    RăspundețiȘtergere