200 grăsime (de preferat unt)
200 făină integrală
200 făină de secară
1 ou
200 zahăr (de preferat brun)
1 lingură ghimbir ras
1 vârf de cuţit de cardamom
1 linguriţă rasă scorţişoară
7gr. praf de copt
Se topeşte untul, după care se
adaugă zahărul şi se amestecă cu mixerul până când începe să se topească,
moment în care se adaugă oul şi se mai bate 10 minute, se adaugă praful de copt
şi aromele, scorţisoara, ghimbirul şi cardamomul şi se începe integrarea făinii în
compoziţie până ajunge la o consistenţă de plastilină. Se întinde pe planşetă cât
mai subţire posibil şi se decupează cu o formă de biscuite sau un pahar, se
încălzeşte cuptorul la 150 de grade cu 10min înainte, foc de sus şi de jos, şi
se bagă tava la mijloc pentru aproximativ 25 minute. Se scot se lasă să se
răcească şi se pot servi ca atare sau se pudrează cu zahăr.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu