miercuri, 21 decembrie 2011

Biscuiţei de iarnă cu aromă de portocale şi scorţişoară


250gr. unt
175-200gr. zahăr
6-700gr. făină albă de grâu
1 ou
2 linguriţe de scorţisoară pudră
2 linguriţe (rasă, nu cu vîrf) de coajă de portocală rasă  (eu am ras coaja de la mai multe portocale şi am pus puţin zahăr peste ea cu câteva zile înainte şi am lăsat-o să se macereze în frigider)
7gr. praf de copt

Se topeşte untul, după care se adaugă zahărul şi se amestecă cu mixerul până când începe să se topească, moment în care se adaugă oul şi se mai bate 10 minute, se adaugă praful de copt şi aromele, scorţisoara şi coaja de portocală şi se începe integrarea făinii în compoziţie până ajunge la o consistenţă de plastilină. Se întinde pe planşetă cât mai subţire posibil şi se decupează cu o formă de biscuite sau un pahar, se încălzeşte cuptorul la 150 de grade cu 10min înainte, foc de sus şi de jos, şi se bagă tava la mijloc pentru aproximativ 25 minute. Se scot se lasă să se răcească şi se pot servi ca atare sau se pudrează cu zahăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu