luni, 24 decembrie 2012

Semiluna din nuca

150 grasime (unt/margarina)
250 nuca macinata
175 faina integrala
1 esenta de rom (de preferat NU dr. oetker ca au stricat gustul parca e direct din laboratorul de chimie)
1 pl praf copt
200 zahar
2 oua

Grasimea tine la caldura sa se inmoaie, se pune intr-un bol se adauga zaharul si se mizeaza la treapta cea mai mica pana se omogenizeaza, apoi la urmatoarea treapta pana aproape ca se topeste zaharul. Dupa care se adauga praful de copt, esenta de rom si ouale. Se amesteca tip de 5 minute ca sa se integreze ouale in compozitie si apoi se pune nuca macinata, dupa care adaugam faina integrala si amestecam pana obtinem o compozitie suficient de moale/tare pentru a modela  niste cornulete si le asezam in tava. Cuptorul se incalzeste inainte la 200 de grade timp de 10min dupa care bagam tava cu fursecurile se coc la 180 de grade, aproximativ 15-20min. Le scoatem cand sunt coapte suficient le lasam sa se raceasca si le ungem cu glazura alba ca zapada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu