duminică, 11 decembrie 2011

Nuci migăloase


125gr unt
125gr margarină de prăjituri
175gr zahăr
250gr făină albă de grâu
200gr făină de secară
150gr de sferturi de nuci!
1 ou
100gr ciocolată amăruie (minim 50% cacao eu o cumpar pe cea de 200gr de la LIDL ) care urmează sa fie rasă fulgi cu cuţitul
1/4 plic de praf de copt (al meu are 15gr)
esenţa de rom după gust

Se topeste margarina într-o crăticioară în cuptor dacă-l ai încins sau pe foc pe flacară mică, după care se adaugă untul şi se amestecă pană se contopesc. Se adauga zahărul şi se amestecă cu mixerul pană cand începe sa se topească, moment în care se adaugă oul şi se mai bate 10 minute. Se adaugă praful de copt, esenţa de rom şi fulgii de ciocolată şi se începe integrarea făinii în compoziţie pană ajunge la o consistenţă de plastilină moale!
Se ia din aluat câte o jumătate de linguriţă şi se întinde cu mâna şi se îmbracă sfertul de nuca cu ea, se încălzeşte cuptorul la 180 de grade cu 10min înainte, foc de sus şi de jos, se bagă tava la mijloc pentru aproximativ 20min. Se scot, se lasă să se răcească şi se pot servi ca atare sau se pot glazura cu ciocolată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu